Új mintaboltunk megnyitott Budapesten, Zuglóban! Terápia és Egészségpont 1143.Bp. Hungária körút 73.
Kód: 97

Vörösfény terápia panel - Wellness a bőrnek, Wellness a léleknek - Kompakt méret

Nincs értékelés
49 990 Ft
Raktáron

Vörös és infravörös fényterápiás lámpa panel

Mélyvörös 660 és közeli infravörös 850 nm, a fényterápia legjobb hullámhossza. Az infravörös 850nm láthatatlan fény az emberi szem számára, így nagyon homályosnak tűnik, és a mélyvörös 660nm nagyon fényesnek tűnik

A VÖRÖS FÉNY WELLNESS A BŐRNEK, WELLNESS A LÉLEKNEK, ELLAZÍT, FELEMEL, FELFRISSÍT, LENDÜLETET AD A MINDENNAPOKHOZ.

Jót tesz az alvásunknak, a hangulatunknak, az ízületeknek, jó az izmainknak, segít a fiatalos életérzés megélésében.

Várható kézbesítés:
2024.5.28
Kategória: Vörösfény terápia
Jótállás: 1 év
Szállítási garancia
sértetlen áru
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
GLS
Másnapi kiszállítás
GLS futárral bárhova
Személyes átvétel
Személyes átvétel
Budapesten Zuglóban

Fényterápiás pulzáló terápia infrapanel 45W fényterápiás LED lámpa

 

A VÖRÖS FÉNY WELLNESS A BŐRNEK, WELLNESS A LÉLEKNEK, ELLAZÍT, FELEMEL, FELFRISSÍT, LENDÜLETET AD A MINDENNAPOKHOZ.

Jót tesz az alvásunknak, a hangulatunknak, az ízületeknek, jó az izmainknak, segít a fiatalos életérzés megélésében. Kedvenceinkre is jótékony hatással bír.

1_20240308_080220_0000

A VÖRÖS FÉNYTERÁPIA (RED LIGHT THERAPY RLT) AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB BIOHACKING ESZKÖZ,

mely használva a fény természetes tulajdonságait, úgy tűnik elősegíti az ember életében az egyik legfontosabb állapotot -

a MINDENNAPI KOMFORTOS ÉLETÉRZÉST

Vörösfény Terápia Hatásai

 

A Vörösfény terápiás Infravörös Panel 225 db ledjének köszönhetően nagy felületen, effektíven világítja meg a testet. A vörös és infravörös fényével természetes és gyógyszermentes megoldást nyújt a mindennapokat megnehezítő fájdalmakra és betegségekre korosztálytól függetlenül!

A vörös fény és az infravörös sugarak úgy fejtik ki regeneráló hatásukat, hogy mélyen behatolnak a bőrbe, így megszüntetik a kellemetlen érzéseket a test bármely részéről. Biztonságos és gyors használat, szakértők és szakorvosok ajánlásával!

 

Ha szeretne kipihent, ellazult, de egyben friss, energikus lenni, akkor olvasson tovább!

 

Vörösfény-Terápia-3

 

A 660 nm-es vörös fényesnek tűnik, a 850 nm-es közeli infravörös homályosabbnak tűnik.
Annak ellenére, hogy az 850nm homályos - ez a normális működése. Ez azért van, mert a 850 nm-es közeli infravörös fény szinte láthatatlan az emberi szem számára.
A 850 nm-es fényt a telefon kamerájával látja, vagy sötét környezetben látja.


  660nm piros:  
A sejtek stimulálása, a sejtek anyagcseréjének felgyorsítása és a kapillárisok vérkeringése, a fájdalom enyhítése


  850nm közeli infravörös:  
A bőrön való behatolást stimulálja , elősegíti az anyagcserét, javítja a sejteket

 

Felhasználási terület: célzott, lokális megvilágítás

A termék mérete és könnyű súlya miatt ideális nők, férfiak, idősek, de még fiatalok számára is, nem beszélve üzletemberekről, ülőmunkát végzőkről és irodai dolgozókról. Kényelmesen elhelyezheti a számítógépe mellett munka közben, vagy a dohányzóasztalon, miközben rádióhíreket hallgat vagy filmet néz. Kompakt mérete ellenére nagy teljesítményénél fogva kiváló eredmények érhetők el vele.

Wellness a bőrének, a lelkének, a testének kívülről és belsőleg is. Jót tesz a hangulatunknak, az alvásnak. Felfrissít, relaxál, ellazít, ragyogó külsőt kölcsönöz.

Teljeskörű multi-infravörös és vörös fényterápiás készlet. Minden irányban 30 fokos szögben szórja a fény fotonokat,  így jóval nagyobb területet fed le, mint az aktuális mérete. Minél több hullámhosszt bocsát ki vörös fény lámpánk annál jobban tudjuk  a napfény érzetét átélni,  jobb eredményeket érhetünk el vele.

A legeredményesebb közeli infravörös fényspektrumot, a 850 nanométert  és a vörös fényspekrumot, a 660 nm nanométert használja a lámpa panel.

 

               Élvezze a vörös fény hatását otthona kényelméből vagy munkahelyén!               

 Vorosfeny-terapia-banner

 

       HOGYAN MŰKÖDIK?      

Vörösfény-Terápia-5

 

Szívesen alkalmazzák versenysportolók, élsportolók és szabadidőben hobbi szinten sportolók akár edzések előtt és után is. Alkalmazása jó az  izomzatnak,  ízületnek, szöveteknek.  

Célzott használatra ajánljuk, amennyiben lokalizált, kisebb területet szeretnénk megvilágítani, mint például az arc, térd, dekoltázs – kisebb területek, ahol szeretnénk érezni  a vörös fény kellemes érzetét testünkön. Használjuk reggelente, világítsuk meg vele az arcunk, dekoltázsunk, ha a napfelkeltét lekéstük, kellemes frissítő, ellazulást biztosít – ragyogó külsővel. Lélekmegújító a napot vörös fénnyel kezdeni. Továbbá kimondottan jó hangulatot teremt este a vörös fény lámpánkkal messzebbről, oldalról vagy hátunk mögé helyezve megvilágítani  a teret (nem célzottan magunk ). Becsempészve ezáltal a nyugtató lemenő nap életérzést zárt falaink közé. Kompakt méreténél fogva ideális utazáshoz, hordozáshoz. Akár egy nagyobb női táskába is elfér! 

Vörösfény-Terápia-3

 

Az infravörös fényterápia tudományosan bizonyítottan számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Először is javíthatja a bőr egészségét, a gyulladás csökkentésével a kollagéntermelés elősegítésével. A Journal of Photomedicine and Laser Surgery által végzett tanulmány megállapította, hogy a vörös fényterápia javította a bőrszínt és csökkentette a ráncokat a résztvevőknél. Ezenkívül a vörös fényterápia javíthatja a hangulatot és az alvást a cirkadián ritmus szabályozásával és a szerotoninszint növelésével. A Journal of Affective Disorders című folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a vörös fényterápia csökkentette a depresszió tüneteit és javította a résztvevők alvásminőségét. Végül a vörös fényterápia csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást a szervezetben. A Journal of Clinical Rheumatology folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a vörös fényterápia csökkentette a fájdalmat és a merevséget az ízületi gyulladásban szenvedő résztvevőknél.

vorosfeny-terapia-web1

A vörös fényterápia hatékonysága azonban még nem teljesen ismert. Még mindig korlátozottak a kutatások a vörös fényterápia hosszú távú hatásaival kapcsolatban, és az optimális kezelési protokollokat nem állapították meg. Ezenkívül a vörös fényterápia hatékonysága az egyéntől függően változhat. Előfordulhat, hogy egyes egyének alig vagy egyáltalán nem részesülnek a vörös fényterápia előnyeiből, míg mások jelentős javulást tapasztalhatnak. Fontos megjegyezni, hogy a vörös fényterápia nem mindenki számára megfelelő. Előfordulhat, hogy bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő egyének nem használhatják biztonsággal a vörös fényterápiát. Ezenkívül a vörös fényterápia kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ezért a kezelés megkezdése előtt konzultálnia kell egy egészségügyi szakemberrel.

A vörös fényterápia non-invazív és természetes módja az általános közérzet javításának. Más orvosi kezelésekkel ellentétben nem tartalmaz káros vegyszereket vagy invazív eljárásokat. Ezenkívül a vörös fényterápia kiegészítő terápiaként is alkalmazható más kezelések mellett. Alkalmazható a hagyományos orvosi kezelések hatásának fokozására vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatásainak csökkentésére. A vörös fényterápia otthon is használható hordozható eszközökkel. Ez kényelmes megoldást jelent azoknak az egyéneknek, akik nem férnek hozzá a klinikákhoz, vagy akik szívesebben vesznek részt a kezelésen saját otthonuk kényelmében.

Vörösfény-Terápia-2

Másrészt előfordulhat, hogy a vörös fényterápia nem minden bőrtípus vagy állapot esetén hatékony. Egyes személyek negatív mellékhatásokat tapasztalhatnak, például bőrirritációt vagy elszíneződést. Ezenkívül a vörös fényterápia nem helyettesítheti a hagyományos orvosi kezeléseket. Kiegészítő terápiaként kell alkalmazni a hagyományos orvosi kezelések mellett. A vörös fényterápia nem helyettesítheti az orvosi tanácsot vagy kezelést. Fontos, hogy konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt vörös fényterápiát végezne, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön számára biztonságos és hatékony.

A vörös fényterápia költséghatékony és kényelmes módja a bőr egészségének és az általános jólét javításának. A vöröslámpás terápiás kezelések a klinikákon drágák és időigényesek lehetnek. A hordozható vörös fényterápiás eszközök azonban megfizethetőek és otthon is használhatók. Ez költséghatékony megoldássá teszi azokat az egyéneket, akik anélkül akarnak javítani az egészségükön, hogy az anyagilag megterhelő lenne. Ezenkívül a vörös fényterápia könnyen beépíthető a napi rutinokba. Napi néhány percnyi kezelést igényel, és pihenés vagy egyéb tevékenység közben is elvégezhető.

Összefoglalva, a vörös fényterápia számos előnnyel jár a bőr egészségének, mindennapi hangulatának és alvásának javításában. Fontos azonban figyelembe venni a hatékonyságát és mindenki számára való alkalmasságát övező ellenérveket. A vörös fény terápiát kiegészítő terápiaként kell alkalmazni a hagyományos orvosi kezelések mellett, egészségügyi szakember irányítása mellett. Összességében a vörös fényterápia költséghatékony és kényelmes módja az általános jólét javításának, és az egészségügyi ellátás holisztikus megközelítésének részének kell tekinteni.

Red Light Therapy 2Red Light Therapy 4

 
Forbes Online - Vörös fényterápia: előnyei, mellékhatásai és felhasználási területei

 "  A vörös fényterápia hasznos lehet a bőr megjelenésének javítása, a sebgyógyulás és a fájdalomkezelés szempontjából a jelenlegi kutatások szerint.

Bár vannak ígéretes tanulmányok, amelyek a vörös fényterápia hatékonyságát sugallják, további kutatásra van szükség a lehetséges előnyeinek teeghatározásához. Azonban számos különböző klinikai környezetben már sikerrel alkalmazzOlvasson tovább, ha többet szeretne megtudni, beleértve a lehetséges előnyöket, mellékhatásokat és a vörös fényterápia alkalmazásának módját.

 

Mi az a vörös fényterápia?

Amikor a vörös fényterápia lehetséges előnyeinek felfedezéséről van szó, valójában a világűrbe tett utazásokat köszönhetjük.

1995 októberében a vörös fényforrások – a látható fényspektrum részét képezik – debütáltak az űrsiklóval az Egyesült Államok második Microgravity Laboratory Spacelab missziójában (STS-73, Columbia), a növénynövekedési kísérletek részeként.

„A növényi növekedési kamrákat gondozó űrhajósok itt vették észre, hogy apró karcolások a kezükön gyógyulni kezdtek” – mondja Janis T. Eells, a vörös fényterápia kutatója, Ph.D., a Wisconsini Egyetem Orvosbiológiai Tudományok Tanszékének professzora. -Milwaukee. "Az űrben semmi sem gyógyul, ezért a NASA sok éves kutatást finanszírozott ezekkel a lámpákkal az emberi kísérletekhez."

Ezek a tanulmányok arra a felfedezésre vezettek, hogy a vörös fényterápia szándékosan használható a fotomedicina egy fajtájaként, amely a fény egészségügyi és gyógyító célú alkalmazása. A látható fény behatol a biológiai szövetekbe, például a sejtekbe, az izomszövetekbe és az idegszövetekbe – a vörös és közeli infravörös (NIR) fény mélyebbre jut, mint a zöld, kék vagy lila fény.

„A vörös fényterápiával testének egy részét egy meghatározott hullámhosszú vörös fénynek teszi ki, amelyet egy olyan eszköz bocsát ki, amelynek mérete a kézi eszközöktől a teljes testig terjedhet” – mondja Casey Kelley, M.D., a Case Integrative alapítója és orvosi igazgatója. Egészség. "Lényegében a vörös fény arra ösztönzi a sejteket, hogy magasabb szinten dolgozzanak."

 

Hogyan működik a vörös fényterápia?

A vörös fényterápia úgy működik, hogy aktiválja a mitokondriumokat, vagyis a sejt erőművét – magyarázza Dr. Kelley. A sejt energiaközpontjának ezzel a löketével a sejtek hatékonyabban tudják ellátni feladataikat – például a gyógyulást és a növekedést. „Gondoljon rá úgy, mint a reggeli kávéjára – a vörös fényterápia segít a sejtjeinek felébredni és elvégezni a munkát!” – mondja Dr. Kelley.

A vörös fényterápia és más alacsony szintű fénykezelési módok kihasználják a fotobiomodulációnak nevezett jelenséget, ami azt jelenti, hogy sejtjeink különböző összetevői hogyan aktiválódnak, vagy hogyan reagálnak a különböző hullámhosszú fényekre – magyarázza Erum Ilyas, M.D., a pennsylvaniai székhelyű, okleveles bőrgyógyász. Schweiger bőrgyógyászat.

A hatékonyság további magyarázata érdekében Dr. Ilyas azt mondja, hogy hasznos összehasonlítani a vörös fényterápia működését a hagyományos bőrgyógyászati ​​eszközökkel, mint például a lézerekkel és az intenzív pulzáló fénnyel (IPL).

A lézerek szabályozott károsodást okoznak a bőrben, és gyulladásos reakciót váltanak ki, elősegítve a ráncok csökkenését és a bőrpír csökkenését. Ezzel szemben a vörös fényterápiák nem okoznak traumát a bőrnek, ami azt jelenti, hogy a pozitív hatások a hagyományos lézerek kellemetlen érzése, gyógyulási ideje és esetleges reaktív duzzanata nélkül jelentkeznek.

Más szavakkal, bár a vörös fényterápia akár 6 milliméterrel a felszín alatt is áthatol a bőrön, nem kell károsítania a sejtaktivitás fokozása érdekében – folytatja Dr. Ilyas.

 

A vörös fényterápia lehetséges előnyei

A vörös fényterápia számos lehetséges felhasználási területet és előnyt kínál.

Elaine F. Kung, M.D., a New York-i Future Bright Dermatology alapítója és a Weill-Cornell Medical College klinikai adjunktusa szerint azonban fontos szem előtt tartani, hogy a vörös fényt terápiaként használó publikált tanulmányok közül sok gyakran kicsi. (30 főnél kevesebb), állat- vagy laboratóriumi vizsgálatok. Ennek eredményeként a legtöbb egészségügyi szakember egyetért abban, hogy minőségibb kutatásra van szükség több humán résztvevővel.

Az előzetes tudományos eredmények azonban nagyon ígéretesnek tűnnek. Íme néhány olyan állapot, amely potenciálisan alkalmazható vörös fényterápiával.

 Red Light Therapy 3

A bőr és a haj állapotának javítása

A fény használata a bőr pozitív változásainak befolyásolására nem új ötlet. Valójában a bőrgyógyászok több mint 50 éve alkalmaznak különféle fényhullámokat a kezelésekben, magyarázza Dr. Kung.

Ezt szem előtt tartva a vörös fényterápia egyik leggyakrabban említett előnye a bőr állapotának javulása. „Az öregedés jeleinek és a bőrkárosodásnak a kezelésére használták, mint például a finom vonalak, ráncok és öregségi foltok a kollagéntermelés serkentésével” – mondja Dr. Kelley.

Dr. Ilyas szerint a vörös fényterápia talán legfigyelemreméltóbb előnye a bőr minőségének és textúrájának javulása.

Íme néhány részlet, amelyek támogatják a vörös fény lehetséges alkalmazásait.

Finom vonalak és ráncok.

A Journal of Drugs in Dermatology 2020-ban megjelent tanulmánya megállapította, hogy a fénykibocsátó dióda (LED) fényterápia hatékony lehet az öregedő bőr kezelésében, mivel a vörös fényterápia pozitív bőrfiatalító hatást ígér azáltal, hogy fokozza a fibroblasztokat, amelyek kollagént és viszont szerkezetét, szilárdságát és rugalmasságát adja a bőrnek.


Pattanás.

A fényterápiát évek óta használják az akne kezelésére, különösen a fényelnyelést fokozó gyógyszerekkel és terápiákkal együtt, magyarázza Dr. IIyas. Ennek megfelelően a vörös fény terápiát akne kezelésként vizsgálják. Egy nemrégiben készült kis tanulmány kimutatta, hogy az akne vörös fényterápiával történő kezelése 36%-kal csökkentette az enyhe és közepesen súlyos pattanásokat.


Hegesedés.

A bőrfibrózis (azaz a hegesedés) évente több mint 100 millió embert érint világszerte. Bár több klinikai vizsgálatra van szükség, egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a vörös fényterápia segíthet módosítani azokat a kulcsfontosságú sejtjellemzőket, amelyek hozzájárulnak a hegesedéshez. Ebben az esetben a vörös fény terápiát a hegszövet kollagéntermelésének csökkentésére, javítva vagy megelőzve a hegek vastagodását Dr. Ilyas szerint.
Sebgyógyulás. A nehezen gyógyuló sebek, például a diabéteszes fekélyek komoly bőrkezelési problémát jelentenek. A vörös fényterápia azonban ígéretes, ha a gyógyulás felgyorsítására használják. A kutatók azt állítják, hogy ismét valószínűleg a sejt mitokondriumok aktivitásának növekedése, a fibroblasztok proliferációja és a kollagéntermelés hozzájárulhat ehhez a potenciálisan pozitív vörös fényterápiás hatáshoz.


Hajnövekedés.

Kimutatták, hogy a vörös fényterápia csökkenti az androgén alopecia hatását, amely a hajhullás leggyakoribb formája, amelyet az androgénekkel, például a tesztoszteronnal szembeni túlzott reakcióra való genetikai hajlam okoz a pubertás után bármikor, magyarázza Dr. Kelley. A gyulladás csökkentésével, valamint a fejbőr véráramlásának és keringésének fokozásával képes több sejtaktivitást (és tápanyagot) juttatni az adott területre. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a vörös fényterápia alkalmazása elősegítheti a haj vastagságának és sűrűségének növekedését, de további kutatásokra van szükség.

 

A krónikus betegségek tüneteinek enyhítése/fájdalom csökkentése

A vörös fényterápia egyik lehetséges alkalmazása a krónikus fájdalmas állapotok, például a fibromyalgia kezelése. A közelmúltban az FDA jóváhagyta a FibroLux-ot, az első és egyetlen terápiás lézert a fibromyalgiás fájdalom kezelésére. „Amikor egy egészségügyi szakember a vörös fényterápiát FibroLux lézerrel alkalmazta hetente háromszor három héten keresztül, a betegek a fibromyalgiás fájdalmak jelentős csökkenését tapasztalták” – mondja Dr. Eells.

Friss kutatások szerint a vörös fényterápia csökkentheti a neuropátiás fájdalmat is.

Ezenkívül enyhítheti egyes rákkezelések fájdalmas mellékhatásait. „Például egy harmadik fázisú klinikai vizsgálat kimutatta a vörös fény előnyeit a szájnyálkahártya-gyulladás [a szövetek duzzanata és irritációja] csökkentésében csontvelő-transzplantált betegeknél, mindössze néhány perces extraorális (a szájon kívüli) alkalmazással. ” – mondja Dr. Eells.

 Red Light Therapy 1

A zsírégetés fokozása

Bár a vörös fény terápiát zsír- és fogyókúrára hirdetik, a zsűri még mindig nem foglalkozik ezzel. Néhány tanulmány azonban azt mutatja, hogy a vörös fény alkalmazása befolyásolhatja a zsírsejteket (a zsírt raktározó sejteket).

Az Obesity Surgery folyóiratban 2011-ben publikált egyik régebbi tanulmány megállapította, hogy amikor 40 túlsúlyos felnőttet rendszeresen vörös fényterápiának tettek ki, zsírsejtjeik triglicerideket szabadítottak fel, ami zsírvesztést eredményezett. A vizsgálat résztvevői négy hét alatt körülbelül 2,1 centimétert veszítettek a kerületükből.

Egy másik, 2015-ös, 64 elhízott nő részvételével végzett tanulmány, amelyet a Lasers in Surgery and Medicine című folyóiratban tettek közzé, megállapította, hogy a vörös fényterápia növelheti a zsírvesztést, ha edzéssel párosul. A vizsgálatban két csoport hetente háromszor 20 percig edzett, majd vörös fényterápiát vagy placebo fényterápiát kapott. Azok, akik edzettek, majd vörös fényterápiát kaptak, nagyobb zsírtömeg-csökkenést mutattak ki, ami azt jelzi, hogy a vörös fényterápia javíthatja az anyagcsere rugalmatlanságát.

 

A sport felépülésének felgyorsítása és a sérülések megelőzése

"A fény felgyorsíthatja a sejtek légzési folyamatát, és növelheti az ATP-t és más mechanikai tényezőket" - mondja Dr. Eells. "Stimulálod a sejtenergiát, és serkented a szervezet helyreállítási képességét."

Emiatt a vörös fényterápia ígéretes lehet számos mozgásszervi állapot, köztük az íngyulladás és a kéztőalagút-szindróma kezelésében és megelőzésében.

 

Az agy egészségének előmozdítása

A kutatások egyre inkább bizonyítják a vörös fényterápia előnyeit a demencia, a stroke, a depresszió, a szorongás és más agyi állapotok kezelésére – magyarázza Dr. Kelley. Folyamatos vizsgálatok azt mutatják, hogy az agy fotobiomodulációs terápia fokozhatja a neuronok metabolikus kapacitását, és serkentheti a gyulladásgátló és antioxidáns válaszokat, valamint a neurogenezist (új neuronok képződését). Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik memória- vagy hangulati problémákkal küzdenek.

A vörös fényterápia segíthet a Parkinson-kórban szenvedő betegeknek a tünetek és az alvási/ébrenléti ciklusok kezelésében. A minimális kockázatnak köszönhetően sok kutató úgy véli, hogy az agyi rendellenességek vörös fényterápiája a következő években, évtizedekben az egyik legfontosabb orvosi alkalmazás lesz.

 

A vörös fényterápia mellékhatásai

Dr. Ilyas és Dr. Eells szerint általában nincsenek jelentős mellékhatásai a vörös fényterápiának.

Dr. Debra Jaliman M.D., a New York-i székhelyű bőrgyógyász és a könyv szerzője szerint azonban azok az egyének, akik fényérzékenységgel járó betegségben szenvednek, mint például lupus, vagy olyan gyógyszereket szednek, amelyek fényérzékennyé teszik őket, nem használhatják a vörösfény-terápiát. , Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist.

Dr. Kelley arra is figyelmeztet, hogy a várandós nőknek érdemes lehet most elkerülni a helyzetet, mert a vörös fény terápiát nem vizsgálták megfelelően a terhességgel kapcsolatban.

Ezenkívül az elmúlt években klinikai jelentések szerint a látható fény hatására sötétebb bőrű egyéneknél a melanin a bőr alaprétegéből a felszínre vándorol. „Ez azt a látható fényt jelenti. amely magában foglalja a vörös fényt is, potenciálisan súlyosbíthatja a hiperpigmentációt és a melanómát a sötétebb bőrű emberekben” – mondja Dr. Kung. Azonban további vizsgálatokra van szükség ezen megállapítások megerősítéséhez.

Ennek a lehetséges mellékhatásnak köszönhetően Dr. Kung azt javasolja, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy mennyi ideig és milyen gyakran alkalmaznak vörös fényterápiát, különösen a sötétebb bőrtónusúaké.

 

Hogyan használjuk a vörös fényterápiát?

A piros LED-lámpák erőssége és minősége nagyon eltérő, ezért nehéz általános ajánlást adni a használat gyakoriságára és időtartamára vonatkozóan, mondja Dr. Ilyas. Általában minden eszköz biztonsági útmutatást ad a LED vörös fény dózisa és teljesítménye alapján.

Azok, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a vörös fény terápiából, először érdemes megtapasztalniuk azt klinikai környezetben. Dr. Ilyas szerint a legtöbb tanulmány olyan, rendelőben használható, orvosi minőségű eszközökön alapul, amelyek energiakibocsátását és a terápia időtartamát elszámolhatják.

Azonban az otthoni vörösfény-terápia kipróbálása – amely lehet maszk, lámpa vagy pálca formájában – szintén biztonságos és hatékony lehet.

"Ezek nem drámai kezelések, de biztonságosak és könnyen használhatók otthon, és fokozatosan javítják a bőr minőségét, így sokan kényelmesebbnek találják, mintha bőrgyógyászhoz mennének" - mondja Dr. Jaliman. Hozzáteszi, valószínűleg rendben van, ha hetente három-öt alkalommal végeznek otthon vörös fényterápiát, feltéve, hogy gondosan betartják a gyártó utasításait. Dr. Jaliman azonban hangsúlyozza, hogy a szemvédelem, például a LED-es árnyékoló szemüveg használata fontos.

Valamint reálisnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy egy személy milyen előnyökkel járhat a személyes egységből.

„Olvassa el az utasításokat, és ne erőltesse túl otthoni eszközét, és azt gondolja, hogy ha a javasoltnál hosszabb ideig vagy tovább használja, az jobb eredményekhez vezet” – mondja Dr. Kung. „A lényeg az, hogy az otthoni piros fényű egységek ártalmatlanok, sértetlenek, de légy reális – egy 200 dolláros készülék az Amazonon nem tud olyan wow-faktort elérni, mint egy 180 000 dolláros lézer.”

 

Kivel érdemes beszélni a vörösfény-terápiáról?

„Most azt tapasztaljuk, hogy a fényt fel lehet és kell is felírni, mint minden gyógyszert – mi „fényképészeti”-nek nevezzük” – mondja Dr. Eells. "Minden egyes állapothoz más előírt kezelés tartozik, amelynek célja egy adott eredmény elérése."

Ennek eredményeként az, hogy kivel kell beszélnie a vörös fényterápiáról, attól függ, hogy mit szeretne kezelni. Jó kezdet azonban egy bőrgyógyász vagy integratív/funkcionális orvos, akinek tapasztalata van a vörös fény használatában.

„Mindig a legjobb, ha egy másik szempárral rendelkezik, amikor valami újat ad hozzá a wellness-kúrához” – mondja Dr. Kelley.

Forrás Forbse online:   https://www.forbes.com/health/wellness/red-light-therapy/

 

 

Tudtad?

 

A Texasi Egyetem 2023 decemberében kutatást végzett; laboratóriumi körülmények között tenyésztett rákos sejteken, infravörös fénnyel sugározták a molekulákat, aminek hatására azok egyidejűleg rezegni kezdtek, ezáltal pedig sérült a daganatos sejtek membránja.

A rákos sejtek 99 százaléka elpusztult.

Vörösfény-Terápia-18

Mérete: 31 x 31 x 3,5 cm

Pontos méret: 12,2 x 12.2 x 1,4 inch = 30,988 x 30,988 x 3,556 cm

 

Műszaki adatok:

Termék név
Red light therapy panel - Vörös Fényterápiás panel
Bemeneti feszültség
AC85-265V
Teljesítmény
45W
LED mennyiség
LED Quantity
LED forrás
2835SMD
Spektrum
Vörös 660nm : Közeli Infravörös 850nm = 1:1
Mérete
12.2"x12.2"x1.4" = 30,988 x 30,988 x 3,556 cm

 

Minősítések
CE, RoHS, SAA, FCC, FDA, 
Funkció
Frissítő, Helyreállító, Hangulat javító és Bőr regeneráló

 

Vörösfény-Terápia-17

Vörösfény Terápia Jelolesek

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Ha további információra lenne szüksége, keressen bizalommal!

Telefon: +36306307844

E-mail: gyogyfenylampa@gmail.com

Terápia és Egészségpont

1143.Bp. Hungária körút 73.

RTL-CertificatesAll

 

   FONTOS INFORMÁCIÓK!   

Termékünk minden hatályos Magyar és Európai Uniós előírásnak megfelel és igazoltan biztonságos.

 

A Red Light Therapy termékek wellness eszközök. Megfelelnek a vonatkozó SAA, FDA, RoHs jogszabályoknak és kapcsolódó termékbiztonsági szabványoknak, CE minősítéssel rendelkeznek, mindemellett azonban nem orvostechnikai eszközök!
A vörösfény-terápiás lámpák célja, hogy helyileg melegítsenek, így a szövetek, inak, izmok hőmérsékletét emeljék, ellazítsák. Nem arra szolgálnak, hogy betegséget, sérülést diagnosztizáljanak, kezeljenek vagy enyhítsenek, sem arra, hogy élettani vagy patológiás állapotot módosítsanak. A leírás semmiképpen nem minősül orvosi tanácsadásnak, és nem helyettesíti az orvossal való konzultációt.  A termékek használata előtt mindig konzultáljon képzett egészségügyi szakemberrel, és bármilyen súlyos vagy életveszélyes állapot esetén kérjen szakorvosi segítséget. A termék gyártója nem szándékozik kizárólag termékei használatával kezelni, gyógyítani bármilyen fizikai-, bőr- vagy mentális állapotokat. Cégünk nem vállal felelősséget a termékei helytelen használatából eredendő károsodásokért.
Gyermekek, magatehetetlen és idős emberek nem használhatják a készüléket felügyelet nélkül. Három éves kor alatt lámpáink nem alkalmazhatók!

 

Az oldalhoz felhasznált tudományos kutatások:

1. (Az alacsony intenzitású lézerterápia működése) Michael R. Hamblin, Tatiana N Demidova – Mechanisms of low level light therapy 

forrás: https://gaithappens.com/exploring-red-light-therapy-for-arthritis/

2. A szezonális depresszió etiopatológiája és terápiás lehetőségei – Molnár Eszter, Gonda Xénia, Rihmer Zoltán, Bagdy György 

forrás: https://repo.lib.semmelweis.hu/bitstream/handle/123456789/3403/A_szezonalis_depresszio_etiopatologiaja_u.pdf?sequence=1

3. (Fényterápia az Acne Vulgaris kezelésében) ELMAN, MONICA MD*; LEBZELTER, JOSEPH PHD –  Light Therapy in the Treatment of Acne Vulgaris 

forrás: https://journals.lww.com/dermatologicsurgery/abstract/2004/02000/light_therapy_in_the_treatment_of_acne_vulgaris.5.aspx

4. (Vörös Fényterápia Artritiszre: Hatékony Nem-invazív Kezelési Lehetőség) – Dr. Courtney Conley Red Light Therapy for Arthritis: An Effective Non-Invasive Treatment Option

forrás: https://www.spiedigitallibrary.org/conference-proceedings-of-spie/6140/1/Mechanisms-of-low-level-light-therapy/10.1117/12.646294.short

5. (Alacsony intenzitású lézer a bőrkezelésben: Bőrstimuláció, gyógyítás, egészségmegőrzés) – Pinar Avci, MD, Asheesh Gupta, PhD, Magesh Sadasivam, MTech, Daniela Vecchio, PhD, Zeev Pam, MD, Nadav Pam, MD, and Michael R Hamblin, PhD –  Low-level laser (light) therapy (LLLT) in skin: stimulating, healing, restoring 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4126803/

6. (Mi is az Vörös Fényterápia? A vörös fényterápia bőr-, fogászati és gyulladásos állapotokat kezel.) – William Truswell, MD What Is Red Light Therapy? Red light therapy treats skin, dental, and inflammatory conditions

forrás: https://www.verywellhealth.com/red-light-therapy-5217767

7. (Vörös fényterápia: előnyei, mellékhatásai és felhasználási területei) - Forbes Online, Kimberly Dawn Neumann, Jessica Cho, M.D Integrative Medicine

forrás: https://www.forbes.com/health/wellness/red-light-therapy/

8. (A vörös és közel-infravörös fénykezelés hatékonyságának megállapítására irányuló kontrollált vizsgálat a betegelégedettség, finom ráncok, ráncok, bőr durvaságának csökkentése és az intradermális kollagén sűrűség növelése szempontjából) Alexander Wunschcorresponding author1 and Karsten Matuschka- A Controlled Trial to Determine the Efficacy of Red and Near-Infrared Light Treatment in Patient Satisfaction, Reduction of Fine Lines, Wrinkles, Skin Roughness, and Intradermal Collagen Density Increase 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/

9. (A Fénykibocsátó Diodaterápia Hatásai az Izomhipertrófiára, Génexpresszióra, Teljesítményre, Károsodásra és Késői Izomlázra) Cleber Ferraresi, PhD, PT, Danilo Bertucci, MSc, Josiane Schiavinato, MSc, Rodrigo Reiff, PhD, Amélia Araújo, MSc, Rodrigo Panepucci, PhD, Euclides Matheucci, Jr, PhD, Anderson Ferreira Cunha, PhD, Vivian Maria Arakelian, PhD, PT, Michael R. Hamblin, PhD, Nivaldo Parizotto, PhD, PT, and Vanderlei Bagnato, PhD – Effects of Light-Emitting Diode Therapy on Muscle Hypertrophy, Gene Expression, Performance, Damage, and Delayed-Onset Muscle Soreness 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5026559/

10. (Az idős páciensek fájdalmának  javítása degeneratív térdízületi osteoarthritisz esetén keskeny sávú fényterápiával kezelve.) J Stelian 1I GilB HabotM RosenthalI AbramoviciN KutokA Khahil – Improvement of pain and disability in elderly patients with degenerative osteoarthritis of the knee treated with narrow-band light therapy 

forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1727843/

11. (Fénybiomoduláció az emberi izomszövetben: előny a sportteljesítményben?)  Cleber Ferraresi, Ying-Ying Huang, and Michael R. Hamblin – Photobiomodulation in human muscle tissue: an advantage in sports performance? 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5167494/