Új mintaboltunk megnyitott Budapesten, Zuglóban! Terápia és Egészségpont 1143.Bp. Hungária körút 73.

Lágylézer Blog

A lágylézerterápia jelentősen elősegíti az új apró erek (kapillárisok) kialakulását a sérült szövetekben. Több kapilláris szállít több vért tud szállítani a sérült területre, felgyorsítva a gyógyulási és regenerációs folyamatokat. Ezzel a sebek gyorsabban gyógyulnak és csökken a hegesedés ez a Biostimuláció.

A blogbejegyzésekben hasznos tanácsokkal és információkkal látunk el a Smart Laser lágylézer készülékekkel illetve a polarizált fényterápiás készülékekkel kapcsolatban.

A lézeres kezelés hatékonyságának feltárása a myofascialis fájdalomcsillapítás triggerpont-terápiájában

A lézeres kezelés hatékonyságának feltárása a myofascialis fájdalomcsillapítás triggerpont-terápiájában

A lézeres kezelés hatékonyságának összehasonlítása a myofascialis fájdalomcsillapítás hagyományos triggerpont terápiás módszereivel.

A lézeres kezelések tárháza szintén rendkívül változatos. Különféle típusú és teljesítményű lézerekkel találkozhatunk. A lézerterápia triggerpontok esetén javítja a lokális mikrokeringést, így hozzájárul a tápanyag- és oxigénhiányos állapot javulásához és segíti az anyagcsere végtermékek elszállítását.

 

A Journal of Clinical Laser Medicine & Surgery folyóiratban megjelent cikkben a myofascialis fájdalom lágylézeres kezelésének tanulmányozását dokumentálják, egy 830 nm-es, 120 mW-os folyamatos üzemmódú infravörös lézer alkalmazásával.

A cikk leírja, hogy a triggerpontok minden izomtípusban jelen vannak, de leggyakrabban a mozgásszervi rendszerben találhatók. Ezenkívül a fasciában, az ínszalagban, az inakban, a bőrben, a csonthártyában és az ízületekben találhatók. Okozhatja hegszövet, tályogok, műtéti vágások, haematóma, helyi fertőzés, és fertőzött fogszuvasodás. Jellemzően többek között gyulladás, trauma, húzódás, ficam, égési sérülés, sportsérülés, stressz, túlzott napozás vagy ízületi gyulladás okozza ezt az állapotot. kövesse utána

 

A vizsgálatban 243 beteget vizsgáltak. 25,64%-uknak akut egészségügyi problémái voltak, 74,36%-ának pedig krónikus egészségügyi problémái voltak. (teniszkönyök, atipikus arcfájdalom, térdfájdalom, nyaki fájdalom, befagyott váll, derékfájás, Achilles-íngyulladás, reumás ízületi gyulladás - reumatoid artritis).

A lágylézeres kezeléssel 100%-os fájdalomcsillapítást elért betegek aránya 64,52%, a betegek 60-90%-os fájdalom csillapítás az összes kezelt 14,52%-ánál, továbbá a betegek 3,22%-a esetében 0-10%-os fájdalom csökkenést észleltek.

Az elhúzódó, krónikus esetettel bíró a betegek 24,31%-a ért el 100%-os, a betegek 35,36%-a 60-90%-os, a betegek 3,86%-a ért el 0-10%-os fájdalomcsillapítást.

Az utánkövetés alapján 6 hónappal a kezelés után az akut esetek 14 százaléka, a krónikus esetek 31 százaléka igényelt új kezelést. A fájdalom és a funkcionális fogyatékosság mértéke 6 hónap után kevesebb, mint a fele volt a kezdeti fájdalomszintnek mind akut, mind krónikus betegekben.

 

A lágylézer terápiával elért myofasciális fájdalomcsillapítás a trigger ponton a feszültség csökkenésével és a mozgásszervi rendszer funkcionális kapacitásának növekedésével járt.

Tapasztalataink alapján előnyös, ha a triggereket naponta kétszer-háromszor kezeljük a legnagyobb hatás érdekében. Ennek eredményeként, ha mozgásszervi problémák vannak, az átélt fájdalmat a túlterhelt izmokban az inaktivitás, a járás és a stressz csökkentése következtében fellépő trigger pontok közvetítik, ez a fájdalom jelentős csökkenéséhez és az izomzat javulásához vezethet.

 

Az online kiadványban dokumentált kutatásokból és saját tapasztalatainkból arra lehet következtetni, hogy a Smart Laser 340mW és a Smart Laser 930mW egyformán hatékony az ízületi terápia és a triggerpont terápia területén.

 

A triggerpont terápia egy hatékony és sokoldalú módszer az izom- és myofasciális fájdalmak kezelésére. Története Dr. Janet Travell és Dr. David Simons úttörő munkájával kezdődött, és azóta is folyamatosan fejlődik. A modern kutatások és a holisztikus megközelítések mind hozzájárulnak a terápia sikeréhez és népszerűségéhez. Ha Ön is izomfájdalmaktól szenved, érdemes megfontolnia a triggerpont terápia kipróbálását egy tapasztalt gyógytornász segítségével. És alkalmazza a Smart Laser lágylézer terápiát a triggerpont kezelésekre!

 

Most minden Smart Laser készülék vásárlásakor egy Triggerpont terápia térképet adunk AJÁNDÉKBA!

 

Bemutatótermünkben a Hungária körút 73. szám alatt akár azonnal raktárról ki tudjuk szolgálni a lágylézer készülékeket.

 

 

A teljes publikáció megtalálható a PubMed The National Center for Biotechnology Information oldalán:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9456632/

Derékfájás és csípőízületek kezelése lágylézerrel

Derékfájás és csípőízületek kezelése lágylézerrel

 

A lézerterápia egy hatékony és biztonságos módszer az ízületi fájdalmak kezelésére. A lézerfény segítségével a kezelés során a fájdalomcsillapító hatás mellett gyulladáscsökkentő és regeneráló hatás is érvényesül. A lézer energiája áthatol a bőrön és eléri a problémás területeket, így direkt módon tudja kezelni az ízületi fájdalmakat.

A csípőízület lézeres kezelése különösen hatékony lehet azok számára, akik szenvednek ezen a területen. A lézerterápia segít csökkenteni a gyulladást, enyhíteni a fájdalmat, és javítani az ízület mozgékonyságát. A kezelés során a mély szövetekbe hatoló 808nm lágylézer fénye segít meggyógyítani az ízületet, és elősegíti a regenerációt.
Smart Laser derékfájás kezelés férfiaknál
A derékfájás egy nagyon gyakori probléma, amivel sokan küzdenek. A lézerterápia ebben az esetben is hatékony lehet, hiszen segít enyhíteni a fájdalmat és meggyógyítani a sérült szöveteket. A lágylézer terápia során alkalmazott 650nm vörös fény lehetővé teszi, hogy a lézerenergia hatékonyan érje el a bőr felszínét, és eljusson a mélyebb rétegekbe is. A Gyógylámpabolt.hu webáruházban forgalmazott lézerekkel kapcsolatosan szívesen segítünk Budapesti bemutatótermünkben.

Smart Laser derékfájás kezelés nőknél

A Smart Laser elnevezés egy speciális lézerterápiát takar, amely hatékonyan kezeli az ízületi fájdalmakat. Ez a módszer kombinálja a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásokat, így optimális eredményeket nyújt a betegek számára. A Biostimuláció révén a lézerenergia serkenti a sejtek regenerálódását, és elősegíti az ízületek gyógyulását.

Smart Laser mély rétegek elérése

Összességében elmondható, hogy a lézerterápia igen hatékony módszer az ízületi fájdalmak kezelésére. A vörös lézerfény segítségével a kezelés során nem csak a tüneteket lehet enyhíteni, hanem a probléma gyökerét is kezelni. A lézerenergia serkenti a sejtek regenerálódását, csökkenti a gyulladást, és javítja az ízületek mozgékonyságát. Ha szenvedsz ízületi fájdalmaktól, érdemes kipróbálnod a lézerterápiát, hogy hosszú távú megoldást találhass a problémádra.

A fényterápiás lámpa különböző hatásai

A fényterápiás lámpa különböző hatásai

 

A fényterápia és a hozzá szükséges fényterápiás lámpák ma már egyre szélesebb körben ismertek. Nem csupán a humángyógyászatban használhatjuk, hanem kedvenceink egészségi állapotában is javulás érhető el velük. Éppen ezért ismerjük meg most egy kicsit jobban őket!

 

A fényterápia

 

A fényterápia egy olyan természetes gyógymód, melynek során a különböző fénytartományok szervezetre gyakorolt pozitív hatását használjuk ki, ezzel érünk el kedvező változást az adott egészségügyi problémában. A kezelést fényterápiás lámpával végzik; a kínálatunkban megtalálható ActiveLight gyógyfénylámpákkal kiváló eredményeket lehet elérni.

 

A lehetséges alkalmazási területek közé tartozik a bőrgyógyászat, a mozgásszervi és ízületi panaszok kezelése. Egy fényterápiás lámpával hatékonyan lehet gyógyítani a különféle bőr- és nyálkahártya-sérüléseket, fekélyeket, felfekvéseket, de ugyanilyen jól bevethetők reumás betegségek vagy visszerek esetén is. Fényterápiával nem csupán kialakult problémát lehet megoldani, hanem nagy szerepe van a prevencióban is, hiszen sejtszinten hat a szervezetünkre, serkenti és javítja a sejtek működését. 

banner-fenyo_marta_polarizalt_feny (1)

 

Hogyan működik a fényterápia? 

 

Testünk kicsi alkotóelemei, a sejtek kémiai reakcióba lépnek a fénnyel, így amikor a fényrészecskék elérik a bőrünket, válaszreakciót váltanak ki. Hogy hogyan reagálunk, az attól függ, hogy hol van a fény behatásának a helye, de függ a hullámhosszától és a színétől is. 

 

A fényterápiás lámpák lineárisan polarizált síkban több színben bocsátanak ki fényt, és a fényhullámokat képesek szabályozni. Minél kisebb a frekvencia, amin működnek, annál mélyebben fognak tudni hatni. Így tehát biostimulációval érjük el a gyógyulást. De mit is jelent ez egészen pontosan?

slide417d1bbe5e1b4fffb03cd93edd3178ef3

 

A fényterápiás lámpa és a polarizált fény

 

A kezelés lényege, hogy a fényterápiás lámpa speciálisan szűrt, azaz polarizált fényt bocsát ki a kezelendő területre. A fényrészecskék, miután a bőrrel érintkeznek, rezegni kezdenek, és egyre mélyebbre hatolnak a szövetekben, és kitágítják a hajszálereket. Ez a folyamat a biostimuláció. Azért jelentős, mert a kezelt terület több oxigénhez és tápanyaghoz képes jutni, ezáltal fokozódik a sejtaktivitás. 

 

A polarizált fény, amivel az ActiveLight polarizált gyógyfénylámpa is dolgozik, abban tér el alapvetően a nem polarizált fénytől, hogy előbbi esetében a fényhullámok rezgése egyirányú és merőleges rezgéssíkú. Míg a hagyományos fényforrások által kibocsátott fény minden irányba dekoncentráltan szórják a fényt.

 

Az ActiveLight polarizált gyógyfénylámpa egy olyan orvostechnikai eszköz, mely jelenleg a legmodernebb gyógylámpa. Korszerű optikai megoldásának köszönhetően az általa kibocsátott fény nagyobb polarizációval rendelkezik, mint általában a hasonló termékek. Az ActiveLight fény pedig nem csupán egy hullámhosszt tartalmaz, hanem egy szélesebb tartományt, mely magába foglalja a látható fényt és a közeli infravörös tartomány egy részét. 

WS-Web-Product-35003-Chakra-Set7-min_0cee0be9-b6e5-413c-b81a-7086dda86ff8_1200x

Fényterápiás lámpák otthoni használatra

 

A technológia fejlődésével megjelenhettek a fényterápiás eszközök otthon is használható változatai. A jó hír, hogy nemcsak nekünk segíthetnek ezek a készülékek, hanem négylábú kedvenceinknek is. Alkalmazásuk teljesen biztonságos a kezelési utasítások betartásával, azonban egészségügyi panaszainkról minden esetben konzultáljunk szakorvossal is!

 

 Bemutatótermünkben lehetőséget biztosítunk arra, hogy kipróbálhassa a választott termékeket, és személyre szabott, szakértő tanácsadást is tudunk nyújtani. 

 

Ízületi fájdalmak, a gerincoszlop és reumatikus fájdalmak kezelése lézerterápiával

A csípőízület kezelése lézerrel nagyszerű megoldás lehet olyan betegségek esetén, mint az ízület kopás vagy porckopás (arthrosis). A lézerterápia hatékonyan csökkentheti a fájdalmat és gyulladást, valamint segíthet visszaállítani az ízület mozgékonyságát. A kezelés során a lézer energiája bejut az érintett szövetekbe, ahol növeli a sejtek anyagcseréjét és keringését, ezáltal gyorsítva a gyógyulási folyamatot. A csípőízület lézeres kezelése minimális mellékhatással jár, így ideális választás lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyógyszeres kezelést vagy a műtétet.

Csípőízület kezelése lézerrel

A gerincoszlop betegségei is sokakat érintenek, és gyakran járnak együtt fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal. A lumbágó például rendkívül kellemetlen állapot lehet, amely a gerinc különböző részein jelentkező fájdalommal jár. A Smart Laser lézerkezelés hatékonyan csillapíthatja ezt a fájdalmat és csökkentheti a gyulladást, segítve az érintett szövetek regenerálódását és gyógyulását. A gerincoszlop betegségeinek kezelésében is fontos szerepe lehet a lézerterápiának, amely gyors és biztonságos módon segíthet enyhíteni a tüneteket és visszaállítani a normális életvitelt.

SmarLaserTerapia3

Az izombetegségek, reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladások kezelése is hatékony lehet lézerrel. Az izomfájdalom vagy ízületi mozgásbeszűkülés (kontraktúra) esetén a lézerterápia segíthet relaxálni az izmokat, csillapítani a fájdalmat és növelni a mozgékonyságot. A reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladások esetén a lézeres kezelés gyulladáscsökkentő hatása segíthet enyhíteni a tüneteket és javítani az érintett területek vérkeringését. Összességében a lézerterápia számos reumatikus és izomrendszeri betegség kezelésében lehet hatékony eszköz a fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés terén, hozzájárulva a gyógyuláshoz és az életminőség javításához.

114-29

Felfekvés kezelés lágylézerrel

A felfekvés, más néven nyomássérülés vagy dekubitusz egy olyan súlyos bőrfekély, amely akkor alakul ki, amikor a bőr hosszabb ideig nyomás és súrlódás hatásának van kitéve. A felfekvések leginkább az ágyhoz kötött betegeknél jelentkeznek, akik hosszú ideig egy helyzetben vannak, és nem változtatják testhelyzetüket rendszeresen. Ez a nyomás és súrlódás akadályozza a bőr vérkeringését és oxigénellátását, ami hosszabb távon bőrkárosodáshoz és fekély kialakulásához vezet.

decubitus stádiumok

A lézerterápia a felfekvés kezelés egyik hatékony módszere, amely segítségével gyorsabban gyógyulhatnak a súlyos bőrsérülések. A lézerterápia során egy speciálisan kialakított Smar Laser lágylézerfényt használnak a bőr kezelésére, amely serkenti a sejtek anyagcseréjét és regenerációját. A lézerfény képes eljutni a bőr mélyebb rétegeiig, ahol serkenti a fibroblasztok termelődését, amelyek a kollagén építőelemei. A kollagén az a fehérje, amely elengedhetetlen a bőr rugalmasságához és gyógyulásához.

Az 808nm láthatatlan lézer a mélyebb bőrrétegekben fejti ki hatását, serkenti a sejtek anyagcseréjét és regenerációját, így elősegítve a sebek gyorsabb gyógyulását. A 650nm vörös dióda lézer pedig a bőr felső rétegeit kezeli, segítve a hám regenerációját és hegmentes gyógyulását. A Smart Laser kombinált hatásának köszönhetően ez a lézerterápia rendkívül hatékony a felfekvések kezelésében, segítve a sebgyógyulást és a bőr regenerációját.

SmarLaserTerapia3

A lézeres felfekvés kezelés fájdalommentes és mellékhatások nélküli, ráadásul gyors eredményeket hoz. A felfekvés kezelés során a lézerfény közvetlenül hat a sérült bőrre, serkentve annak regenerációját és gyógyulását. A lézerterápia hatékonyan támogatja a sejtek anyagcseréjét és regenerációját, így segítve a súlyos bőrsérülések gyorsabb gyógyulását és hegmentes regenerációját. A kezelés során az orvos személyre szabott terápiát alkalmaz, figyelembe véve a beteg állapotát és a felfekvés súlyosságát.

Összességében elmondható, hogy a lézerterápia hatékony és biztonságos módszer a felfekvés kezelésére. A speciális lézerfény serkenti a sejtek regenerációját és kollagén termelődését, így segítve a súlyos bőrsérülések gyorsabb gyógyulását. A lézeres felfekvés kezelés fájdalommentes és mellékhatások nélküli, így ideális megoldás az ágyhoz kötött betegek bőrproblémáinak kezelésére. További kutatások és fejlesztések révén a lézerterápia még hatékonyabb és biztonságosabb módszerré válhat a felfekvés kezelésében.

1712408645223

Lágylézer otthon

A lézer terápia egyre népszerűbb módszer a gyógyító és regeneráló hatású kezelések terén. A lágylézer terápiás készülékek, amelyeket gyakran soft lézernek vagy safe lézernek is neveznek, az egészségügyi területen számos területen hasznosak lehetnek.

1714594139004

Ezek a készülékek általában két fő típusba sorolhatók: az 808nm láthatatlan lézerek és a 650nm vörös lézerek. Az 808nm-es lézerek általában a mélyebb rétegekben fejtik ki hatásukat, míg a 650nm-es lézerek inkább  felsőbb rétegekben a hámsérülések, sebgyógyulás kezelésénél segítenek.

A Smart Laser lágylézerek fájdalomcsillapító,  gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, biostimulációs hatásúak, azaz segítik az sejtek regenerálódását és gyógyulását.

A lágylézer terápiás készülékek széles körben használhatók a fizioterápiában, az orvosi és szépségiparban, de akár otthonunk kényelmében is könnyedén használhatók. Ezek a készülékek általában könnyűek, kis méretűek és könnyen kezelhetők, így ideálisak az otthoni használatra is.

A Smart Laserek a legmodernebb LED kijelzővel rendelkeznek, állítható erősség fokozattal és időzítővel rendelkeznek. A Smart Laser 340mW-os változatban és a Smart Laser HDCure-Pro 930mw-os teljesítménnyel elérhető.

 

A lágylézerek használata számos előnnyel jár. Elsősorban nagyon hatékonyak a fájdalomcsillapítás terén, így ideálisak például ízületi fájdalmak, sportsérülések vagy krónikus fájdalmak esetén. Emellett gyulladáscsökkentő hatásuk révén segítenek csökkenteni az ödémát és gyorsítani a gyógyulási folyamatot.

A biostimulációs hatásnak köszönhetően a lágylézerek segítenek a sejtek regenerálódásában is. Ezáltal segíthetnek például a sebgyógyulásban, a bőrproblémák kezelésében vagy akár az izomzat regenerálódásában is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a lézerterápia sok esetben hatékony és biztonságos kezelési módszer lehet, mindig konzultáljunk orvosunkkal vagy kezelőorvosunkkal a kezelés megkezdése előtt. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú lézert használunk és hogyan alkalmazzuk a kezelés során.

Összességében elmondható, hogy a lágylézerek egy nagyszerű és hatékony módszer lehetnek a fájdalomcsillapításra, gyulladások kezelésére és a sejtek regenerálódásának elősegítésére. Az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és egyre több területen alkalmazzák őket az egészségügyi és szépségiparban is.

Ha pedig otthon is szeretnénk használni egy lágylézer terápiás készüléket, mindig győződjünk meg róla, hogy megfelelően tájékozódtunk és kérjünk tanácsot egy szakértőtől.

összesen 6 termék