Új mintaboltunk megnyitott Budapesten, Zuglóban! Terápia és Egészségpont 1143.Bp. Hungária körút 73.

A fényterápiás lámpa különböző hatásai

A fényterápiás lámpa különböző hatásai

 

A fényterápia és a hozzá szükséges fényterápiás lámpák ma már egyre szélesebb körben ismertek. Nem csupán a humángyógyászatban használhatjuk, hanem kedvenceink egészségi állapotában is javulás érhető el velük. Éppen ezért ismerjük meg most egy kicsit jobban őket!

 

A fényterápia

 

A fényterápia egy olyan természetes gyógymód, melynek során a különböző fénytartományok szervezetre gyakorolt pozitív hatását használjuk ki, ezzel érünk el kedvező változást az adott egészségügyi problémában. A kezelést fényterápiás lámpával végzik; a kínálatunkban megtalálható ActiveLight gyógyfénylámpákkal kiváló eredményeket lehet elérni.

 

A lehetséges alkalmazási területek közé tartozik a bőrgyógyászat, a mozgásszervi és ízületi panaszok kezelése. Egy fényterápiás lámpával hatékonyan lehet gyógyítani a különféle bőr- és nyálkahártya-sérüléseket, fekélyeket, felfekvéseket, de ugyanilyen jól bevethetők reumás betegségek vagy visszerek esetén is. Fényterápiával nem csupán kialakult problémát lehet megoldani, hanem nagy szerepe van a prevencióban is, hiszen sejtszinten hat a szervezetünkre, serkenti és javítja a sejtek működését. 

banner-fenyo_marta_polarizalt_feny (1)

 

Hogyan működik a fényterápia? 

 

Testünk kicsi alkotóelemei, a sejtek kémiai reakcióba lépnek a fénnyel, így amikor a fényrészecskék elérik a bőrünket, válaszreakciót váltanak ki. Hogy hogyan reagálunk, az attól függ, hogy hol van a fény behatásának a helye, de függ a hullámhosszától és a színétől is. 

 

A fényterápiás lámpák lineárisan polarizált síkban több színben bocsátanak ki fényt, és a fényhullámokat képesek szabályozni. Minél kisebb a frekvencia, amin működnek, annál mélyebben fognak tudni hatni. Így tehát biostimulációval érjük el a gyógyulást. De mit is jelent ez egészen pontosan?

slide417d1bbe5e1b4fffb03cd93edd3178ef3

 

A fényterápiás lámpa és a polarizált fény

 

A kezelés lényege, hogy a fényterápiás lámpa speciálisan szűrt, azaz polarizált fényt bocsát ki a kezelendő területre. A fényrészecskék, miután a bőrrel érintkeznek, rezegni kezdenek, és egyre mélyebbre hatolnak a szövetekben, és kitágítják a hajszálereket. Ez a folyamat a biostimuláció. Azért jelentős, mert a kezelt terület több oxigénhez és tápanyaghoz képes jutni, ezáltal fokozódik a sejtaktivitás. 

 

A polarizált fény, amivel az ActiveLight polarizált gyógyfénylámpa is dolgozik, abban tér el alapvetően a nem polarizált fénytől, hogy előbbi esetében a fényhullámok rezgése egyirányú és merőleges rezgéssíkú. Míg a hagyományos fényforrások által kibocsátott fény minden irányba dekoncentráltan szórják a fényt.

 

Az ActiveLight polarizált gyógyfénylámpa egy olyan orvostechnikai eszköz, mely jelenleg a legmodernebb gyógylámpa. Korszerű optikai megoldásának köszönhetően az általa kibocsátott fény nagyobb polarizációval rendelkezik, mint általában a hasonló termékek. Az ActiveLight fény pedig nem csupán egy hullámhosszt tartalmaz, hanem egy szélesebb tartományt, mely magába foglalja a látható fényt és a közeli infravörös tartomány egy részét. 

WS-Web-Product-35003-Chakra-Set7-min_0cee0be9-b6e5-413c-b81a-7086dda86ff8_1200x

Fényterápiás lámpák otthoni használatra

 

A technológia fejlődésével megjelenhettek a fényterápiás eszközök otthon is használható változatai. A jó hír, hogy nemcsak nekünk segíthetnek ezek a készülékek, hanem négylábú kedvenceinknek is. Alkalmazásuk teljesen biztonságos a kezelési utasítások betartásával, azonban egészségügyi panaszainkról minden esetben konzultáljunk szakorvossal is!

 

 Bemutatótermünkben lehetőséget biztosítunk arra, hogy kipróbálhassa a választott termékeket, és személyre szabott, szakértő tanácsadást is tudunk nyújtani.